Zlatorogov Pokal

Zlatorogov pokal

Ob zaključku smučarske sezone se vsako leto v mesecu marcu (pa aprila smo tudi že izvedli tekmovanje) izvede tekmovanje za Zlatorogov pokal. 20-letnica obstoja kluba pa ne pomeni tudi dvajsetletnega izvajanja Zlatorogovega pokala, saj so "zelene zime" v letih 1988, 1989 opravile svojein nas prisilile k neprostovoljni abstinenci.


Zlatorogov pokal je skozi leta doživel nekaj modifikacij in je med Laščani najbolj odmevno in po udeležbi najštevilčnejše tekmovanje. Poleg občinskih prvenstev, tekmovanj članov sindikata, športnih društev ter občinskih prvenstev šolskih športnih društev so to klubsko tekmovanje tradicionalno izvaja tudi danes. Prvo tekmovanje za Zlatorogov pokal smo izvedli 17. marca 1979 na Kopah nad Slovenj Gradcem - proga Kaštivnik. Tekmovanja se je udeležilo 40 članov kluba. Današnje tekmovanje "Zlatorogov pokal - SKI OPEN" je rekreativno tekmovanje v veleslalomu - odprtega značaja, ki naj bi privabilo tudi ostale rekreativne smučarje. Seveda se najostrejše borbe za najžlahtnejša odličja tradicionalno bijejo med člani kluba.


Tekmovanje ima tudi svojo tradicionalno posebnost - tekmovanje za družinski pokal, ki ga osvoji najhitrejša družina - oče, mati in najhitrejši potomec. Poleg družinskega pokala se podeli tudi pokal za najhitrejše tekmovalce in tekmovalke. Posamezne kategorije dobijo spominske medalje

Podelitev

 pokal2

Podatki o klubu :

Smučarski klub Zlatorog

Badovinčeva 6

3270 Laško      

tel :  051 - 837 - 482

email : info.skzlatorog@gmail.com

Delovni čas :

petek  17:00 - 20:00

od  oktobra do aprila

Kontakt :

Jože Senica (tehnični vodja)

tel : 041 - 504 - 716

email : jozef.senica@gmail.com

 

°F | °C
invalid location provided